Felsőgallai szüreti felvonulás és bál

2023. október 07.

 

Ahogy minden évben, idén is megrendezésre került a Felsőgallai Szüreti felvonulás és a bál. A menet 15 órakor indult a felsőgallai buszfordulótól a Széchenyi István Művelődési Házig. A menetzenét a móri Die Junge Kaiser Kapelle” zenekar biztosította.

16 órától a német nemzetiségi művészeti csoportok adtak műsort a Szabadság téri parkolóban.

A Felsőgallai Német Nemzetiségi Tánccsoport 1993-ban alakult a Felsőgallai Baráti Kör és a Széchenyi István Művelődési Ház közös közreműködésével.

A Felsőgallai Szüreti rendezvény keretén belül ezt a 30 évvel ezelőtti remek döntést, és az azóta eltelt 30 évet ünnepeltük meg

Ez alkalomból az összes felsőgallai tánccsoport, az óvodás, illetve az iskolai csoport egy közös táncot adtak elő egyszerre, egyidőben: a Sternpolka-t.

A közös tánc után Ekési Kata szavakkal, a táncosok virággal, borral köszöntötték az alapítókat, a tánccsoport vezetőit, a tánccsoport régi és jelenlegi táncosait.

A tánccsoportot köszöntötte John Katalin, Felsőgalla önkormányzati képviselője, Hajdú Ferenc, önkormányzati képviselő és Horn-Schamberger Anett, a Tatabányai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Az ünneplő csoportot a Tatabányai Német Nemzetiségi Önkormányzat egy 100 fős tortával megajándékozta, melyet közös énekléssel, tűzijátékkal, gyertya elfújással, majd a torta elfogyasztásával ünnepelték meg a jubilálást.

Fellépő csoportok: 
Felsőgallai Német Nemzetiségi Dalkör 
Felsőgallai Német Nemzetiségi Szenior Táncsoport 
Felsőgallai Német Nemzetiségi Felnőtt Ifjúsági Táncsoport 
Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvoda 
Felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola 
Saarer Tanzgruppe – Szári Német Nemzetiségi Tánccsoport 
Schwung Tanzgruppe – Környei Német Nemzetiségi Tánccsoport 
Szüreti bállal zárult a rendezvény, amelyet a művelődési házban rendeztek meg.
A zenét a Die Lausbuben zenekar biztosította.