Az Alsógallai Tánccsoport története közel 30 évvel ezelőtt kezdődött. Fiatal, baráti házaspárok úgy döntöttek, hogy megtanulják a polka, a keringő, és a mazurka táncok alapjait. Manninger Miklós koreográfus segítségével ezekből a lépésekből táncok váltak, amelyekkel egyre nagyobb ismertségre, és népszerűségre tettek szert. A tánc szeretetét, és a hagyományok őrzését sikerült átültetniük a falu fiatalabb generációiba is. Mára szinte minden korosztály táncolhat Alsógallán. Az Óvodában a gyerekek a német gyermekjátékok mellett a tánc alapjaival is megismerkednek. Az óvodások lelkes résztvevői az alsógallai rendezvényeknek. A legkisebbek mellett működik egy gyermek-, egy felnőtt-, és egy szenior tánccsoport is.
A tánccsoportoknak több fellépése is van egy évben: Alsógallán a hagyományosan megrendezésre kerülő pünkösdi-, és szüreti felvonulás, valamint Felsőgallán a szüreti rendezvényen, illetve egyéb városi, megyei eseményeken vesznek részt. A tánccsoportok az évek folyamán többször eljutottak Németországba is. A legutóbbi szüreti felvonulás óta Táton járt a felnőtt tánccsoport egy német nemzetiségi délutánon, illetve a szenior tánccsoport a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, Felsőgallán. A gyermek tánccsoport tagjai karácsonyi műsort adtak a hagyományosan az advent harmadik vasárnapján megrendezésre kerülő alsógallai Karácsonyi Ajándékműsoron.
A tánccsoportok aktívan segítenek az Alsógallai Baráti Egyesület eseményeinek előkészítésében, lebonyolításában. A pünkösdi-, és szüreti rendezvényeken a padok pakolásában, a sátor díszítésében, Alsógalla karácsonyfájának díszítésében, illetve bontásában, májusfa állításában, illetve döntésében.

A táncpróbák minden héten:

szerdán: 17.00 – 18.00-ig Gyermek tánccsoport

szerdán: 18.00 – 19.00-ig Felnőtt tánccsoport

pénteken: 19.00 – 20.00-ig Senior Tánccsoport

Érdeklődni lehet: e-mail címen

A tánccsoportok minden kedves érdeklődőt, leendő táncost szívesen várnak a próbákra, fellépésekre.