You are currently viewing Választás 2022!

Választás 2022!

Tisztelt Német Nemzetiségi Lakosok!
A magyarországi német népcsoport nagyon fontos lépés előtt áll a 2022. évi parlamenti választások kapcsán. 2014 óta szószóló, majd 2018 óta teljes jogú képviselő képvisel bennünket az Országgyűlésben.
Most újra választásokra készülünk, és ismét esélyünk van arra, hogy országgyűlési képviselőt juttassunk be a Parlamentbe. Az előző 4 év megmutatta, hogy a képviselői a szószólói mandátumnál lényegesen több lehetőséget tartogat számunkra.
2018 óta olyan pályázati, támogatási lehetőségek vannak, melyek ezelőtt nem voltak, és ami a legfontosabb elérhetőek. Figyelemmel kísérik az igényeinket, támogatják álmaink megvalósítását, a hagyományápolást.
Mit jelent ez számokban? A beruházási pályázat megjelenésekor az Alsógallai Baráti Egyesület mert egy nagyot álmodni, saját tájházat. Akkor még kételkedve, de belekezdtünk a pályázatírásba. Alapítvány, egyesület és a német önkormányzat közösen 28.950.000 Ft támogatásban részesült mostanra ennek köszönhetően. Az önkormányzatunk a felsőgallai útmenti keresztek felújítására 3.000.000 Ft maximális támogatást kapott. A kulturális rendezvényekre plusz 1.700.000 Ft-ot, a német nemzetiségi táborokra 1.400.000 Ft kiegészítő támogatást. A Felsőgallai Széchenyi István Általános Iskola 2016 óta van önkormányzatunk fenntartásában. Azóta közel 80.000.000 Ft plusz támogatásban részesült az intézmény, melyből megújulhatott az udvar, a vizesblokkok, elkészült a belső festés, nyílászárók cseréje és szerepel benne új szárny építésének tervezési költsége is. Talán jövőre, ha tovább tudják ezeket a támogatásokat biztosítani egy új szárny építése kezdődhet meg az iskolában, plusz termeket, tornaszobát, új étkezőt és könyvtárt biztosítva a diákoknak. Annak ellenére, hogy a nemzetiségi óvodáinkat még nem sikerült átvenni, ők is érezhetik a pozitív hozadékát. A felsőgallai óvoda a kulturális pályázatokon összesen 750.000 Ft támogatást nyert a nemzetiségi projektheteikre, az alsógallai óvoda pedig 1.500.000 Ft-ot fejlesztőszoba kialakítására.
Ahhoz, hogy eddigi eredményeinket megtarthassuk és tovább fejleszthessük azokat, fontos, hogy az elkövetkező négy évre is legyen parlamenti képviseletünk.
A Magyarországi Németek Országos Önkormányzat közgyűlése a 2022. évi német választási lista első helyén ismét Ritter Imre – jelenlegi – képviselőnknek szavazott bizalmat, így a regisztrációval és szavazataikkal biztosíthatják, hogy továbbra is hatékonyan és eredményesen dolgozhasson a Magyar Országgyűlésben a magyarországi németekért.
Kérem, hogy amennyiben még nem tették meg, iratkozzanak fel a német nemzetiségi névjegyzékre, és szavazzanak április 3-án a német nemzetiségi listára. A német nemzetiségi névjegyzékbe legkésőbb 2022. március 18-án 16 óráig lehet kérni a felvételt. Akik már regisztráltak, köszönjük, és kérjük, a szavazáson is vegyenek részt!
Az Önök szülői, nagyszülői felelőssége is, hogy gyermekeik, unokáik továbbra is a lehető legjobb és egyre javuló körülmények között tölthessék el óvodás, iskolás éveiket, valamint ápolhassunk hűen hagyományainkat.
Az alsógallai József Attila Művelődési Házba mindenkit várok szeretettel 2022. március 02-án, 17 és 18 óra között, aki szeretné, ha segítenék neki a regisztálásban. Felsőgallaiak, akik nem tudnak esetleg Alsógallára eljönni, vagy bárki, akinek nem jó a megadott időpont, adatgyűjtő papírjaikat (ezen lap másik fele) beadhatják a két óvodába és az iskolába is, vagy elküldheti emailen (schanett9@gmail.com), mely alapján meg tudom csinálni a regisztrálást. A lapok sokszorosíthatók, vagy kérhetőek az intézményekben is. Az űrlapokat pontosan kérem kitölteni! A határozatot az Ön által megadott címre fogják kipostázni FONTOS! Aki maga szeretné megcsinálni regisztrációt, a www.valasztas.hu/ugyintezes oldalon meg tudja tenni. Miután az „A” pontban kiválasztották a német nemzetiségi névjegyzékbe való felvétel iránti kérelmet, feltétlenül ikszeljék be a „B” pontot is. Csakis így szavazhatnak az országgyűlési választásokon az egyéni jelölt mellett a német nemzetiségi listára is. Aki aggódik, hogy pártra így nem szavazhat, ez igaz, de a töredékszavazatokkal mégis támogatja saját pártját is.
Aki nem biztos benne, hogy szerepel-e a listán inkább duplán regisztráljon, mint egyszer sem.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket! STEH’ DAZU!
Horn-Schamberger Anett
Tatabányai Német Nemzetiségi Önkormányzat – elnök

Vélemény, hozzászólás?